Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A volt budapesti nagykövet lehet Amerika új ENSZ-nagykövete

A volt budapesti nagykövet lehet Amerika új ENSZ-nagykövete

Az a Nancy Goodman Brinker lehet az Egyesült Államok következő ENSZ-nagykövete, aki kétezres évek elején budapesti amerikai nagykövet volt – adta hírül az Index.hu a CNN értesülését.

Brinker 2001-2003 között dolgozott Budapesten George Bush elnöksége alatt. Korábban a WHO nagykövete is volt, és a mellrák ellen küzdő Susan G. Komen alapítvány létrehozója, melyet 2012-ig vezetett.

Az Egyesült Államoknak azért kell új ENSZ-nagykövetet kinevezni, mert az eddigi ENSZ-diplomatájuk, Nikki Haley a héten lemondott, miután luxusrepülőzéssel vádolták. Erről itt írtunk bővebben:

Luxusrepülőzéssel vádolták, inkább gyorsan lemondott az amerikai ENSZ-nagykövet

Mindenkit meglepetésként ért, amikor kedden lemondott az ENSZ amerikai nagykövete, Nikki Haley, és Donald Trump azonnal el is fogadta a lemondását. Haleyről – aki korábban többször kritizálta az elnököt – Trump most a barátjaként nyilatkozott, aki nagyon „különleges volt számára és fantasztikus munkát végzett”, de kiemelte, hogy az is kiválóan fog teljesíteni, aki a helyére kerül majd.

Borítókép: Nancy Goodman Brinker / MTI Fotó: Hofer László