Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

1100 milliárdnyi ígérettel rúgta be Tarlós kampányát Orbán

1100 milliárdnyi ígérettel rúgta be Tarlós kampányát Orbán

Több mint 1100 milliárd forintra rúgó, folyamatban lévő, illetve a jövőben megkezdődő fejlesztéseket is tartalmaz az a 62 tételből álló lista, amelyet a kormány mutatott be a főpolgármesterrel folytatott tárgyalásokon – írja a kormánypárti Magyar Idők, ahová kiszivárgott a dokumentum.

27 új beruházás a listán

A lap a lista alapján azt írja, a befejezettek mellett 27, az elkövetkező években megvalósuló magasépítési és közlekedési beruházás is szerepel a tervekben. A listán négy folyamatban és előkészítés alatt lévő közlekedési nagyberuházás is szerepel 456 milliárd forint értékben.

Jövőre készül el 11,1 milliárd forintból az 1-es villamos meghosszabbítása a Kelenföldi pályaudvarig. A villamos- és trolibuszbeszerzés II. ütemére 17,6 milliárdot költenek 2020-ig, és hatalmas összeget, csaknem 278 milliárd forintot terveznek költeni az elővárosi vasútvonalak fejlesztésére.

A 2023–2025 közötti időszakban 150 milliárd forintból kezdődhet meg az új déli dunai átkelő, a Galvani híd és a hozzá kapcsolódó közlekedési hálózat kialakítása. A 3-as metró alagútjainak és állomásainak teljes körű felújítása, az árvízvédelem fejlesztése külön megállapodás részét képezi a kormány és a főváros között.

A listáról és az Orbán-Tarlós megállapodásról a minap a miniszterelnök beszélt, amikor a Városházára látogatott, hogy bejelentse, amit már lehetett tudni: a fideszes káderhiány miatt muszáj volt meggyőznie a második ciklusát töltő, 70 éves Tarlóst, hogy induljon el újra a főpolgármesterségért. Erről itt írtunk:

Orbán és Tarlós kampánynyitója: megvan a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Orbán és Tarlós kampánynyitója: megvan a Fidesz főpolgármester-jelöltje Hónapok óta várt bejelentést tett Orbán Viktor és Tarlós István: elárulták, ki lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a jövő évi önkormányzati választáson. A miniszterelnök a budapesti Városházán állt ki a második hivatali ciklusát töltő főpolgármesterrel, és azt jelentette be, amit régóta lehet sejteni: némi hezitálás után néhány feltétellel újraindul a városvezetői posztért a 70 éves politikus.

Mint arról a Zoom.hu is írt, Tarlósnak közben több kihívója is akadt. Az egyik a parlamenten kívüli Magyar Liberális Párt elnökhelyettese, Sermer Ádám, a másik Puzsér Róbert. Puzsér azt mondta, nem akarja magát castingoltatni és nem akar senkinek megfelelni. Zöld programvíziója van, amiről itt írtunk bővebben:

Puzsér, a főpolgármester-jelölt: Nem érdekel, hogy a budapestiek mit szeretnének

Biztosan függetlenként indulna a főpolgármester-választáson? Nem méreti meg magát az ellenzéki előválasztáson a szélesebb körű támogatás reményében? Biztos, hogy függetlenként indulok. Milyen előválasztás? Ez csak egy kommunikációs blöff, egy nagy kamu. Mindig előadják az előválasztást, hogy ezzel revolverezzék a civil világot.

Borítókép: Orbán Viktor és Tarlós István / Fotó: Halász Nóra