Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb földrengés rázta meg Indonéziát, három ember meghalt

Újabb földrengés rázta meg Indonéziát, három ember meghalt

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát csütörtökön, a 6-os erősségű földmozgás Jáva és Bali szigeteit sújtotta – jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). Jáván három ember vesztette életét, több épület pedig megrongálódott.

A földrengés halálos áldozatait maga alá temette egy összeomlott épület.

A Bali-tengerben 40 kilométeres mélységben, a jávai Sumberanyar várostól 15 kilométerre észak-keleti irányban keletkezett földrengést Balin is érzékelni lehetett, épületek remegtek meg.

A földrengés általános pánikot keltett az érintett területeken.

Az indonéziai Celebesz szigetet (Sulawesi) szeptember 28-án rázta meg egy 7,5-es földrengés, melynek következtében több mint 2000 ember meghalt és ezrek tűntek el. A földrengésben megsemmisült házak számát mintegy 66 ezerre becsülik, és több mint 74 ezer ember vált földönfutóvá. (MTI)

Kiemelt kép: Illusztráció / Rommá vált ház Port-de-Paix-ban 2018. október 8-én, két nappal azután, hogy 5,9-es erősségű földrengés rázta meg Haitit. A földrengést két kisebb utórengés követte. A természeti katasztrófa legalább 15 emberéletet követelt, legkevesebb 333-an megsérültek / Fotó: Orlando Barría/MTI/EPA