Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Százezer fős leépítéssel fenyegetőzik a Volkswagen-csoport vezetője

Százezer fős leépítéssel fenyegetőzik a Volkswagen-csoport vezetője

Mintegy százezer embert kellene elbocsátani a Volskwagentől, ha elfogadják az új autók környezetbarátabbá alakításáról szóló terveket, ezt a VW-csoport vezetője nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak.

A környezetvédelemért felelős tagállami miniszterek keddi tanácsülésükön 35 százalékos szén-dioxid-csökkentésről állapodtak meg (2030-ig a 2021-es szinthez képest), Herbert Diess szerint viszont az ágazatnak az lenne a megfelelő, ha csak 30 százalékkal mérsékelnék a kibocsátást, ellenkező esetben tömeges leépítésekre kerülne sor az autóiparban.

A vezető szerint, ha a tanács, az Európai Bizottság és a 40 százalékos csökkentést sürgető Európai Parlament a 35 százalékos csökkentésről dönt, a VW üzemeiben a munkahelyek nagyjából egynegyedét le kell építeni, ez mintegy százezer állás megszűnését jelentené.