Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Robbanótestet találtak a Déli pályaudvarnál, lakóépületeket ürítettek ki

Robbanótestet találtak a Déli pályaudvarnál, lakóépületeket ürítettek ki

Felújítási munkálatok során robbanótestet találtak 2018. október 11-én 8 óra 50 perc körül Budapest I. kerületében, a Déli pályaudvar területén.

Budapest, 2018. október 11.
Robbanótestek, amelyeket a Déli pályaudvar területén találtak a felújítási munkálatok során 2018. október 11-én. A rendőrség kétszáz méteres sugarú körben kiürítette a lakásokat.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A hatástalanítás és az elszállítás idejére 2018. október 11-én 11 óra 40 perctől lakosságvédelmi intézkedésre került sor Budapesten, az I. és a XII. kerületben. A rendőrök lezárják a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt.

Az érintett útszakaszok / Forrás: Police.hu/Google Maps

Kiürítik az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait. (via Police.hu)

Borítókép: Tűzszerészek dolgoznak a Déli pályaudvar területén, ahol robbanótestet találtak a felújítási munkálatok során 2018. október 11-én. A rendőrség a környező lakásokat kiüríti. MTI Fotó: Mihádák Zoltán