Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Puzsér Róbert elindul a főpolgármesteri székért, élhető és zöld Budapestet akar

Puzsér Róbert elindul a főpolgármesteri székért, élhető és zöld Budapestet akar

Nem akar egyik párt jelöltje sem lenni a budapesti megmérettetésen, de minden párt támogatására számít a megmondóember.

Puzsér Róbert közleményben jelentette be, hogy végül tényleg elindul Budapest főpolgármesteri címéért, vagyis a frissen bejelentett újrázó, Tarlós István kihívója lesz.

Orbán és Tarlós kampánynyitója: megvan a Fidesz főpolgármester-jelöltje

A miniszterelnök a budapesti Városházán állt ki a második hivatali ciklusát töltő főpolgármesterrel, és azt jelentette be, amit régóta lehet sejteni: némi hezitálás után néhány feltétellel újraindul a városvezetői posztért a 70 éves politikus.

Puzsér Sétáló Budapest címmel készít programot a város élhetővé tételéért, amiről a közlemény egyelőre kevés szót ejt, ám Tarlósról annál többet:

„Tarlós István a vasbetonban,
a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbánban hisz”

– szólt az ítélet a jelenlegi főpolgármesterről.

Színes plakátok nélkül kampányolna Puzsér

Már a kampánnyal is kulturális precedenst kíván teremteni, ugyanis olyan tervvel készül, amely „az agymosó politikai marketing eszköztárának” legtöbb elemét nélkülözi. A plakátokon fehér alapon fekete betűkkel szerepelnének az üzenetek.

„Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni. Megpróbálom meggyőzni a budapestieket, hogy szavazzanak egy élhető és zöld Budapest víziójára” – tudatta a megmondóember.

„Egy olyan nagyvárost képzelek el, amely nem az autók, hanem az emberek otthona, nem a polgárháború újabb színpada, hanem egy a mainál jobb minőségű élet tere. Azért hívom ki Tarlós Istvánt, mert Budapest az otthonom – az ember pedig igényes az otthonára” – írja a közlemény.

Puzsér olyan belvárost szeretne,
ami teljesen besétálható, és teljesen autómentes.

Az Index szerint már több ellenzéki pártban is elkezdődött a gondolkodás Puzsér ügyében. Az MSZP-s Molnár Zsolt az Azonnalinak beszélt arról, hogy a szocialisták bárkit elfogadnak, akit a budapestiek egy előválasztáson támogatnak, így adott esetben Puzsért is. Az LMP-s Ungár Péter pedig az ATV-ben beszélt arról, hogy elfogadhatónak tartja a koncepcióját, és meg fogják azt vitatni a párton belül. (via Index)

Kiemelt kép: Puzsér Róbert / Fotó: Ivándi-Szabó Balázs