Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lionel Messi életéről készíti legújabb produkcióját a Cirque de Soleil

Lionel Messi életéről készíti legújabb produkcióját a Cirque de Soleil

A világhírű kanadai akrobatikus cirkuszi társulat először foglalkozik a focival egy műsorában.

Messi egy videót posztolt Instagram-oldalán, amelyben piros bohócorral focizik a Cirque du Soleil logójával díszített pólóban. “Megtiszteltetés számomra, hogy bejelenthetem együttműködésemet a Cirque du Soleillel egy 2019-es új műsor elkészítésében, amely az életemről és a futball iránti szenvedélyemről szól” – írta a spotroló az Instagarmján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés,

A The New York Times cikke emlékeztettet arra, hogy az argentin futballsztár jól keres üdítők, ruhamárkák, mobilok és egy orosz bank reklámozásával, továbbá a nevét adta egy 2020-ban Kínában megnyíló szórakoztató parkhoz is.

A lap szerint egyelőre nem derült ki, hogyan dolgozza előadássá a társulat az Argentínában született Messi történetét, aki gyerekként növekedésihormon-hiányban szenvedett, de később a spanyol F.C. Barcelona sztárja és a futballtörténet egyik legjobb játékosa lett.

A Cirque du Soleil közleményében azt írta: “a labdarúgó-legenda hihetetlen tehetségéből és eredményeiből merítenek ihletet a műsorhoz”. Az előadással 2019-ben kezdenek nemzetközi turnét, de még a helyszíneket és időpontokat sem jelentették be.

Luzia, Cirque du Soleil- Football Freestyle

Cirque de Soleil again illustrates that a magnificent show is never one with the cruelty of animal exploitation. Luzia is a Cirque du Soleil show inspired by the richness of the Mexican culture. The name Luzia fuses the sound of luz (light in Spanish) and lluvia (rain), two elements at the core of the show’s creation.

Messi a cirkuszi társulat nagy rajongójának vallotta magát közleményében, és mint fogalmazott, “őrületesnek és hihetetlennek” érzi, hogy egy előadásuk róla, a szenvedélyéről és a sportjáról fog szólni.

Jonathan Tétrault, a Cirque du Soleil elnöke úgy vélte: a Messi-előadás érdekli majd a közönséget és minden futballszurkolót megérint majd.

Az akrobatikus produkcióit történetbe ágyazó társulat a futballtémával valószínűleg olyan új közönséghez akar eljutni, akiket a világszerte futó húsz előadásuk, köztük a Beatles és Michael Jackson előtt tisztelgő műsoruk eddig nem vonzott – írta a The New York Times. (MTI)

Kiemelt kép forrása: Facebook