Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz MSZ-10, az űrhajósok élnek

Kényszerleszállást hajtott végre a Szojuz MSZ-10, az űrhajósok élnek

Sikertelen startot követően kényszerleszállást hajtott végre szerdán a Nemzetközi Űrállomásra elindított Szojuz MSZ-10 orosz űrhajó, a fedélzeten lévő orosz és amerikai űrhajósok kapcsolatba léptek a repülésirányítókkal.

Bajkonur, 2018. október 11.
Fellövik a MSz-10-es orosz űrhajót fedélzetén Alekszej Ovcsinyin orosz és Nick Hague amerikai űrhajósokkal a kazahsztáni Bajkonurban működő orosz űrközpontban 2018. október 11-én. Orosz hírügynökségek szerint a felbocsátást követően baleset történt az űrhajó egyik hajtóművével. Hague és Ovcsinyin életben van, kényszerelállást fognak végrehajtani. (MTI/EPA/NASA/Bill Ingalls)

Az ejtőernyővel ereszkedő űrhajó a kazahsztáni sztyeppén landolt, keresésükre négy helikopter indult mentőcsapattal a fedélzetén.

Bajkonur, 2018. október 11.
Alekszej Ovcsinyin orosz (lent) és Nick Hague amerikai űrhajós integet a Szojuz MSz-10-es űrhajó startja előtt a kazahsztáni Bajkonur orosz űrközpontban 2018. október 11-én. Orosz hírügynökségek szerint a felbocsátást követően baleset történt az űrhajó egyik hajtóművével. A két űrhajós életben van, kényszerelállást fognak végrehajtani. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Az eddigi információk szerint a hordozórakéta hibásodott meg. (MTI)

Kiemelt kép: A fellövés után készült felvétel a Szojuz MSz-10-es orosz űrhajóról fedélzetén Alekszej Ovcsinyin orosz és Nick Hague amerikai űrhajósokkal (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)