Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hosszú Katinka nem tud lemondani az adrenalinmámorról

Hosszú Katinka nem tud lemondani az adrenalinmámorról

Hosszú Katinka világ- és olimpiai bajnok úszónk nem érte meg kudarcként a válást, de még a szakításról nem tudna részletesen beszélni. 

Katinka a Nők lapjának adott interjújában kifejti, hogy a válása miatt a törékeny bajai kislányból csak egy még erősebb nő lett. Állítása szerint egykori férjével és edzőjével, Shane Tusuppal a kapcsolata bonyolult és összetett volt: egyszerre szakmai, üzleti és személyes is. Ezt a jelentősen összefonódott hármast pedig nehéz szétszálazni, és emiatt nem tud még beszélni a dologról, de eljön majd az ideje annak is.

A magánéleti megpróbáltatások ellenére Katinkának meg sem fordult a fejében az, hogy esetleg befejezze az úszást.

Nem tudnék lemondani arról az adrenalinmámorról, amit az úszás ad. Az valami csodálatos. Az a felfokozottság, az a kívül kerülés téren és időn, az az önfeledtség, amit a siker ad, amikor elsőként megérintem a medence falát, felnézek az eredményjelzőre, és látom kiírva a nevemet – mondta Hosszú, hozzátéve: a mámor kiélvezése versenyfüggő. Van, amikor pár pillanatig, az Eb után öt-tíz percig, míg az olimpiai sikerét negyedóráig ünnepelte.”

Budapest, 2018. október 4. A későbbi győztes Hosszú Katinka női 100 méteres vegyesúszás döntőjében az az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 4-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

“Az én szerelmem az úszás”

– idézi Katinka interjúját a Bors.

Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd