Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

5 helyett 12 milliárd forintba kerül majd az új Bozsik Stadion

5 helyett 12 milliárd forintba kerül majd az új Bozsik Stadion

2013 óta lóg a levegőben a Bozsik Stadion ügye, de a kivitelezés előkészítése most elmozdult a holtpontról – írja a 24.hu. A lap megtalálta a Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentációt, ami szerint a Bozsik Stadion építési munkálataira kiírt tendert 11,7 milliárd forintért, közös ajánlattevőként a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. nyerte el. Alvállalkozóként a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t jelölték meg.

Az már nyáron kiderült, hogy az eredetileg tervezett 5 milliárd forint kevés lesz az új stadionra.

A Bozsik Stadion UEFA 4-es, azaz legmagasabb kategóriás létesítmény lesz, ami legalább 8000 szurkolót fogad be. A lelátók alatt szociális helyiségeket alakítanak ki, a négyszintes fejépületben a sport- és technológiai helyiségek mellett VIP, VVIP és kiszolgálóterületeket alakítanak ki.

A legfelső szint fedett, de oldalról nyitott részén helyezik el a főkamera-állásokat. A LED-es pályavilágításnak meg kell felelnie HD-közvetítésekhez is. A vendégszurkolók bejutását egy, a vasúti pálya fölött átívelő acélszerkezeten keresztül oldják meg.

Kiemelt kép: Lelátó a Bozsik Stadionban 2018. augusztus 5-én, a lebontás előtti utolsó tétmérkőzésen / Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI