Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb hurrikán tart Amerika felé, Floridában több százezer embert evakuáltak

Újabb hurrikán tart Amerika felé, Floridában több százezer embert evakuáltak

Már négyes erősségű a Michael hurrikán, ami már csak néhány órányira van Florida partjaitól, írja a BBC. A vihar várhatóan 210 km/h-s sebességű széllel érkezik meg ottani idő szerint délután négy óra körül szerdán. Több mint 370 ezer embert evakuáltak Floridában, ahol kihirdették a rendkívüli állapotot, akárcsak Alabama és Georgia államokban. Utóbbiban tornádóveszély is van.

A vihar korábban Közép-Amerikában pusztított tizenhárom ember halálát okozva.

Az Egyesült Államok dél-keleti részén élőket arra kérték, folyamatosan figyeljék a hatóság tájékoztatását. Az iskolákat és hivatalokat erre a hétre bezárták, 2500 katonát helyeztek készenlétbe.

Alig egy hónapja, hogy lecsapott a Florence hurrikán az Egyesült Államok keleti részén. A vihar a leggyengébb fokozatú besorolás ellenére is óriási károkat okozott, 35 ember vesztette életét.

Borítóképen a NASA felvétele az Egyesült Államok keleti partvidékéhez közelítő, Florence névre keresztelt hurrikán közepéről, az úgynevezett szemről az Atlanti-óceán felett 2018. szeptember 12-én/MTI/EPA/ESA/NASA/Alexander Gerst)