Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Népszavazással döntené el az MSZP, járjon-e egészségügyi VIP-ellátás a kormánynak

Népszavazással döntené el az MSZP, járjon-e egészségügyi VIP-ellátás a kormánynak

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője szerint amíg a hatalom embereinek luxusellátás jár, addig az átlagbeteg hosszú hónapokig vár a kezelésre, ha meg is kapja, akkor is lepusztult intézményekben gyógyítják, és okkal félhet egy kórházi fertőzéstől. Gyógyulása pedig nem garantált.

A Népszava cikkében azt írja, Tóth Bertalan szerint az a kívánatos, hogy a jövőben ne lehessen különbséget tenni magyar és magyar között. Ennek érdekében az MSZP népszavazást kezdeményez, hogy az emberek döntsék el:

járjon-e a VIP-ellátás a hatalom embereinek.

A lap emlékeztet, a hatályos szabályozás szerint a miniszterelnök jogosult valamennyi egészségügyi ellátás igénybevételére. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdéseire, melyekben arra kérdezett rá, mennyibe került az állami vezetők ellátása, Gulyás Gergely elmondta: 2011-től a Honvéd kórháznak és a Semmelweis Egyetemnek évi 10-10 millió forint jár (összesen 160 millió).

Az Orbán Viktor egészségügyi ellátásának költségeit firtató kérdésekre Gulyás azt mondta, mivel ilyen szerződések nincsenek, így nem is fizettek semmit.

Borítóképen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Horn Gyula-emlékkonferencián a XI. kerületi Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. szeptember 12-én/MTI Fotó: Mohai Balázs