Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán és Erdogan kis híján összeveszett egy ollón

Orbán és Erdogan kis híján összeveszett egy ollón

 

 

Gül baba türbéjének ünnepélyes átadóján keveredtek kicsit össze a dolgok. A szalagátvágás után Orbán Viktor kormányfő letette a saját ollóját, majd valamiért mindenáron el akarta venni a török elnöktől az övét is, ám Recep Tayyip Erdogan az ollókra mutatva egyértelművé tette, melyik kié: “for me, for you.”

Gül Baba türbéjének, vagyis sírkápolnájának átadóján a miniszterelnök kiemelte: a magyar emlékeket méltó módon ápolják Törökországban, és ezt viszonozták, amikor megállapodtak Gül Baba türbéjének közös felújításáról. A képre kattintva galéria nyílik:

Gül Baba felújított türbéje Budapesten – a képre, vagy erre a szövegre kattintva galéria nyílik MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kormányfő az ünnepségen arról beszélt: Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor “nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk.

Borítókép: Az átadó ünnepség / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd