Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ököllel ütötte élettársa fejét, mert szerinte őmiatta hagyta el a borát

Ököllel ütötte élettársa fejét, mert szerinte őmiatta hagyta el a borát

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a debreceni férfi ellen.

A hajléktalan férfi és a nő élettársi kapcsolatban éltek, a nappalokat Debrecen különböző területein, míg az éjszakákat egy lakatlan, romos házban töltötték. Együttélésük alatt a férfi ittas állapotban többször megverte a sértettet, az asszonynak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban orvoshoz egyszer sem fordult.

2017. május 1-jén a vádlott és a sértett 20 órakor ért a szálláshelyre, ahol az egyik szobában közöttük szóváltás alakult ki, mivel az ittas férfi rendszeresen féltékeny volt az élettársára. A férfi ekkor észlelte, hogy a városban hagyta a nála lévő bort, és ezért a nőt tette felelőssé. A vita hevében a feldühödött férfi ököllel többször megütötte az élettársa fejét, majd beletérdelt a hasába és egyszer erőteljesen belerúgott. A földre eső sértett felsőtestét ököllel több helyen megütötte, majd felültette az ágyra, ahol az arcát ököllel ütlegelte.

A durva bántalmazást követő napokban a sértett erős fájdalmat érzett a mellkasában, azonban orvoshoz csak 2017. május 9-én fordult.

A férfi bántalmazása következtében a nő a lép állományának bevérzését, bordatörést, és test szerte bevérzéses, hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett. A lép kirepedése következtében életveszélyes állapot vagy akár a sértett halála is bekövetkezhetett volna.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az erőszakos többszörös visszaeső vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszék előtt. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

(Ügyészség)