Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lemondott Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet

Lemondott Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet

Lemondott Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Donald Trump elnök elfogadta a lemondást – közölte az Axios című hírportál.

A volt dél-karolinai kormányzó gyakran kritizálta az amerikai elnököt, ezért 2016. novemberi kinevezését sokan békejobbként értelmezték – emlékeztetett a The New York Times. Nikki Haley nagykövetként is sokszor állt ki a véleménye mellett, és befolyásos diplomatának számított.

Lemondása annak ellenére is váratlan volt, hogy Donald Trump egy Twitter-üzenetben közölte, hogy „nagy bejelentés várható” kedd reggeli találkozójuk után.

Áprilisban Haley egyszer már vitába keveredett a Fehér Házzal, amikor az egyik elnöki tanácsadó szerint túl korán jelentette be az Oroszországgal szemben hozott új szankciókat, de máskor is kifejtette ellenérzését az amerikai kormány intézkedései ellen.