Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kirúgott szívsebész szerint őt meg sem kérdezték, amikor kivizsgálták az ügyét

A kirúgott szívsebész szerint őt meg sem kérdezték, amikor kivizsgálták az ügyét

Nem tud sem tisztiorvosi, sem orvosi vizsgálatról, őt legalábbis senki nem kérdezte meg az esetről – nyilatkozta Székely László az Index.hu-nak.

A lap azért kereste meg a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebészt, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította: egy minisztériumi vizsgálat már megállapította, hogy az orvos mulasztott, és a beteg halálában nem játszott szerepet a Kardiológiai Intézetben a szívsebész elbocsátása miatt kialakult helyzet.

Székely László viszont azt mondta: a vizsgálathoz gyűjtött adatok feldolgozásához semmilyen információt vagy kiegészítő véleményt nem kértek tőle. Nem voltak kíváncsiak annak az angliai orvosnak a véleményére se, aki ebben az esetben nagy tapasztalatú szakértőként adott javaslatot, és aki erre a speciális műtéti technikára a beteg ellátását javasolta.

„Tudtommal csak a GOKI Felnőtt- és Csecsemő Szívsebészeti Osztálya együttesen rendelkezik olyan speciális gyakorlattal és tudásbázissal, ami ennek a típusú betegségnek az ellátásával kapcsolatosan alapvető. A beteggel és betegséggel kapcsolatban nem szeretnék semmilyen részletezést tenni az erre hivatott szakmai fórumokon kívül, ám mindenképpen szeretném leszögezni, nagyon nehéz – objektíven talán nem is lehet – olyan szívsebészt találni Magyarországon, aki ilyen típusú betegség, ilyen típusú szövődményének a kezelésével, vagy a betegség progressziójával kapcsolatosan saját gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezne. Még az amerikai és az európai ajánlások sem adnak konkrét útmutatót ennek a betegségnek a pontos időzítésével, illetve ellátásával kapcsolatban, nemhogy egy ad hoc összehívott bizottság azonnali véleménye irányadó lehetne az ominózus esetben” – tette hozzá.