Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Molinóval tiltakozott a DK Erdogan látogatása ellen

Molinóval tiltakozott a DK Erdogan látogatása ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) egy Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdogan ábrázoló, „Love is love” feliratú molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán, hogy így tiltakozzon a török elnök és a magyar miniszterelnök hétfői találkozója ellen.

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán megmutatta török példaképének, hogy „nem csak az EU-n kívül lehet szájzárat rakni a népre, hanem az EU-n belül is, ugyanis nem engedélyezték pártjuk tüntetését”.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, ezért a kiakasztott molinóval üzenték meg a diktátortalálkozó két résztvevőjének, hogy nem szívesen látott személyek Európában. A képviselő kijelentette, hogy a két politikai vezetőt a saját népük elnyomása köti össze és Törökországban pontosan ugyanúgy, a demokratikus intézményrendszer leépítésével kezdődött a diktatúra, mint nálunk.

Borítókép forrása: Facebook