Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Letartóztatták a férfit, aki halálra verhette balassagyarmati ismerősét

Letartóztatták a férfit, aki halálra verhette balassagyarmati ismerősét

A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy 39 éves budapesti férfi letartóztatását, a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi hosszabb ideje ismerte egymást, 2018. október 2-án is együtt italoztak. Az éjszaka folyamán szóváltásba keveredtek, és emiatt már az utcán kialakult közöttük kisebb dulakodás.

A kora hajnali órákban a sértett édesanyjának a lakására mentek, ahol a gyanúsított tovább bántalmazta az ismerősét, és a védekezésre képtelen férfi nyakából a nyakláncát is elvette. A férfi az őt ért bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek miatt a későbbiekben a helyszínen életét vesztette.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsított letartóztatását – a szökés, elrejtőzés veszélyre tekintettel – egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védő enyhébb kényszerintézkedés, az ügyész a bűnismétlés veszélyének megállapítása érdekében fellebbezett. A bíróság végzése a fellebbezésekre tekintet nélkül végrehajtható.

(Ügyészség)