Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy listán indul az EP-be a Jobbik és az LMP?

Egy listán indul az EP-be a Jobbik és az LMP?

Brutális szintlépés történik a Jobbik-LMP viszonyban és ezt szeretném megakadályozni – ezzel indokolta a Jobbik frakciójából kizárt Volner János, hogy a múlt héten nyílt levélben fordult a Jobbik helyi vezetőihez új tisztújítást követelve a pártban.

Volner, aki máig a Jobbik alelnöke, a párt csütörtöki elnökségi ülésén történtekről nem árult el részleteket, de azt elismerte, hogy a Jobbik több vezetője szorgalmazta a közös Jobbik-LMP EP-listát. A Jobbik balra tolódása szerinte kizárólag a Fidesz érdeke, amely így konkurencia nélkül marad a jobboldalon – írja az Atv.hu.

A Fidesz konkurencia nélkül marad a jobboldali térfélen, ha a Jobbik átmegy a baloldalra, ahogy Sneider Tamás pártelnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes szeretné – ezt mondta a Jobbik-frakcióból a múlt pénteken kizárt Volner János.

A Jobbik – frakcióból kizárt – alelnöke hozzátette: a párt elnökségi ülésén történteket nem kívánja megosztani a nyilvánossággal, de megerősítette: oszló hullának tekinti az LMP-t.