Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pár kilónyi boldogság, centikkel a föld fölött

Pár kilónyi boldogság, centikkel a föld fölött

A tacskó német eredetű rövid lábú, kis termetű munka- és vadászkutya. Eleven, okos, makacssága és akaratossága néha már komikus mértéket ölt. Mindezek ellenére a tacskó számára a gazdi, a család az első, végtelenül hűséges és kitartó. Az V. Hivatalos Tacskó Találkozón készítettünk képeket tacskókról és gazdáikról.

 

Bodza és Gábor Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Az ötéves szálkásszőrű tacskólány anyukája egy aktív vadászkutya, “Bodza is iskolázott.” Már egészen kicsi korában a gazdájához került, nagyon hűséges.

Mitvisz (Mici) és Erika Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Mitvisz (Mici) 13 éves, 10 hónaposan került Erikáékhoz. “Nagyon szereti a családot, nagyon gazdafüggő. Ha beteg valaki a családból, akkor Micike ott ül az ágya mellett és nem mozdul. Kitartó és ragaszkodik.”

Joey és Szandra Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Joeyt Szandra és Ádám másfél éve fogadta örökbe, a nevét a Jóbarátok karaktere után kapta, mert neki sem lehet ellenállni. “A Futrinka Egyesülettől fogadtuk örökbe másfél éve, most lesz négyéves. Szegény elég hányatott sorsú volt, egy autó is elütötte korábban, kicsit félt az idegenektől is. Tacskó létére nagyon nyugodt.”

Borcsi és István Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

“Borcsi kilencéves, a tacskókhoz képest nagyon nyugodt kiskutya, születésétől velünk van. Nagyon szeretjük. Három évvel ezelőtt majdnem elvesztettük, amikor volt egy csatája egy nagytermetű kutyával. “

Juli és Pillecukor Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

“Majd lesz igazi tacskóm is, de Pillecukort is szeretem.”

Demóna és Heni Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

“Demóna igazándiból nem is a miénk, hanem a fiam kutyája, mi a nagyszülők vagyunk, ő az unoka. A fiam nem ért rá, úgyhogy mi hoztuk el a találkozóra. Benti kutya, most is velünk aludt az ágyban. Bújós, puszilós, nagyon cukor. Szeptemberben volt hároméves.”

Nokedli és Edina Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Nokedli ötéves, Edinához félévesen került, nem tervezetten, de nagyon megszerette. “Igazi kis csajos kutya. Borzasztóan szerethető és nagyon-nagyon kötődik.”

Mokka és Edit Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Mokka négyéves, 620 gramm volt, amikor Editékhez került. “A legjobb tulajdonsága az, hogy makacs.”

Csöpi, Brigi és Albin Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Csöpi pontos korát nem tudni, de legalább tíz éves. Öt éve fogadták örökbe a tacskóhölgyet. “Nagyon szereti, ha simogatják.”

Füge és Noémi Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Füge kétéves, kölyökkorától Noémiéknél van. “Nyugodt, nem szed szét semmit, nagyon jól tud velünk aludni.”

Mogyoró, Huba és Hunor Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

“Mogyoró a világ legjobb kutyája. És lány! Kétéves, gömbölyű volt a feje, amikor hozzánk került. Nem harap és nem rág papucsokat. Életében egy papucsot rágott csak meg.”

Puszedli és Gergő Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Puszedli ötéves, négy és fél éve Gergő családjának a tagja. “Kedves, családbarát és nagyon szeretjük.”

 

Örökbefogadható tacskókat a fajtamentéssel is foglalkozó Futrinka Egyesület oldalán talál.