Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy oknyomozó újságírót Bulgáriában

Megerőszakoltak és meggyilkoltak egy oknyomozó újságírót Bulgáriában

Viktoria Marinovát a bulgáriai Ruszéban ölték meg. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Szombaton éjjel ölhették meg a 30 éves Viktoria Marinova bolgár tévés újságírót, rendezőt – írja a terminal3.bg-ra hivatkozva a napi.hu. A helyi portál rendőrségi források alapján úgy tudja, hogy halála előtt megkínozhatták és megerőszakolhatták Marinovát. Az első információk szerint megfulladhatott.

Holttestét a ruszei kikötőben találták meg, szinte felismerhetetlen állapotban.

Az OCCRP nevű nemzetközi, oknyomozó újságírókat tömörítő szervezet szerint az utolsó anyaga szeptember 30-án ment adásba, ebben Bíró Attilával, a román RISE-projekt vezetőjével, valamint a bolgár Bivol újságírójával Dimitar Sztojanovval beszélt a GP-gate néven emlegetett ügyről. Ennek lényege, hogy az újságírók feltárták, Bulgáriában több millió leványi európai uniós megbízást szabálytalanul használtak fel a helyi építőipari cégek. A bonyolult konstrukcióban titkos tanácsadói szerződésekkel csaltak el pénzeket.

Hasonló ügyben nyomozott Ján Kuciak a szlovák aktuality.sk oknyomozó újságírója, akit szintén meggyilkoltak idén télen.

A Kuciak-gyilkosságról itt írtunk bővebben.