Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kásler receptjével, a Tízparancsolattal gyógyítaná az ellenzék az állami vezetőket

Kásler receptjével, a Tízparancsolattal gyógyítaná az ellenzék az állami vezetőket

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a gyógyulni vágyó állami vezetőket a tényleges egészségügyi ellátás helyett először a Tízparancsolattal „kenegessék” – számolt be a hvg.hu a Párbeszéd országgyűlési frakcióvezetőjének javaslatáról.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szabó Tímea frakcióvezető ismertette az ellenzéki párt javaslatát, amely szerinte Kásler Miklós szakminiszter iránymutatásai alapján tartalmazza azt is, hogy a kórházak biztosítsák az állami vezetők számára a Tízparancsolatot, hiszen a miniszter szerint ez egy kiváló népegészségügyi program. Mint mondta,

“így a kórházak nem csak spórolhatnak az ellátáson, de ez kiváló alkalmat teremtene arra, hogy leteszteljük ezt a módszert.”

Szabó szerint Orbán Viktor miniszterelnök, az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós, de a többi állami vezető sincs tisztában azzal, hogy mi folyik az állami egészségügyben, hiszen magán- és külföldi ellátásokat vesznek igénybe.

Hasonló kezdeményezéssel a Párbeszéd szövetségese, az MSZP is próbálta már felhívni a figyelmet az egészségügy állapotára. A Zoom.hu is írt róla, hogy a szocialisták törvénymódosítást nyújtottak be, mellyel elvennék a kormánytagoknak és más fontos funkcionáriusoknak járó kiemelt, VIP egészségügyi ellátást. Az említett kiemelt állami vezetők döntően ugyanúgy a Honvédkórházban, vagyis a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában kapják meg a VIP-ellátást, csak pár emelettel feljebb, mint ahol a sürgősségi osztályon küzdenek a lehetetlen körülményekkel. Minderről itt írtunk bővebben:

Ezzel büntetné az MSZP Orbánt és kormányát

Sokatmondó, „Az egészségügyi minimumfeltételek biztosításának a politikai vezetőket megillető egyes kiváltságok felfüggesztése útján történő ösztönzéséről” címmel nyújtottak be friss törvényjavaslatot szocialista képviselők az Országgyűlésnek. Ezzel elvennék a kormánytagoknak és más fontos funkcionáriusoknak járó kiemelt, VIP egészségügyi ellátást.

Az utóbbi napokban egyébként attól volt hangos a sajtó, hogy lemondott Nagy Anikó egészségügyi államtitkár, továbbá meghalt egy szívbeteg, miután a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézettől kirúgták kezelőorvosát, Székely László szívsebészt. Emiatt sokan a miniszter fejét követelik.

Borítókép: Illusztráció / Forrás: giphy.com