Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hosszú Katinka: Voltak kételyek bennem az edzőváltáskor

Hosszú Katinka: Voltak kételyek bennem az edzőváltáskor

Hosszú Katinka a rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásának utolsó napján 200 vegyesen aranyat, 200 háton bronzérmet nyert. A viadal után az NSo Tv-nek beszélt a versenyről, a magyar közönségről, valamint az edzőváltáskor érzett kételyeiről.

„Kétszáz háton az idei legjobbamat úsztam, mégsem vagyok vele megelégedve, ahogy semmivel soha – mondta Hosszú. – De ha arra gondolok, hogy csupán két hónapja edzem úgy, ahogy nekem kell, sokkal hamarabb elértem idáig. A glasgow-i Európa-bajnokság után még nem voltam biztos abban, hogy ilyen formában leszek a budapesti világkupán. Szóval aláírtam volna, hogy négy győzelemmel zárjak.”

Kitért arra is, hogy milyen kételyek voltak benne, amikor Petrov Árpáddal elkezdte a közös munkát.

„Amikor egy ilyen nagy váltás jön, akkor természetesen vannak az emberben kételyek, kérdések, ám ezeket el kell hessegetni, bele kell állni. Ha vannak hibák, azokat azonnal orvosolni kell, és ez nagyon jól megy. Petrov Árpáddal megbeszéltük még az elején, hogy nagyon őszintén állunk neki ennek a munkának. Nagy tapasztalattal rendelkezem én is, így a közös munkába én is sokat beleteszek.”

Ismét megemlítette, milyen jól érezte magát a hazai közönség előtt:

„Fantasztikus volt visszatérni Budapestre, a közönség elképesztő, köszönök mindent a szurkolóknak. Az eredményeimmel elégedett vagyok, látszik, hogy jó úton haladok a rövid pályás világbajnokság felé.”

(Nemzeti Sport)