Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hétvégén sem csitul a belviszály a Jobbikban

Hétvégén sem csitul a belviszály a Jobbikban

Rendcsinálás a Jobbikban címmel adott ki vasárnap délután közleményt a párt, melyben azt írják: “A Jobbik országos elnöksége visszahívta regionális igazgatói, választókerületi elnöki és egyéb a pártban betöltött tisztségeiből Jámbor Márkot, aki egy belső körlevelét hozott nyilvánosságra, károkat okozva ezzel jobbikos közösségünknek és nagy örömöt a fideszes propagandagépezetnek.”

Emelett etikai eljárás indult Szabó Balázs szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, aki “egy párton belüli pozícióra való pályázati eljárás során, munkahelyének elvesztésével fenyegette meg egy jobbikos tagtársát, amiért az szintén el mert indulni ugyanazért a tisztségért, mint ő. Tagtársa néhány napon belül el is vesztette civil állását. Ez bajtársilag és emberileg is elfogadhatatlan magatartás, ezért az etikai eljárás indulása mellett az országos elnökség a helyi elnöki tisztségéből is visszahívta Szabó Balázst, és feloszlatta a gyengén működő szekszárdi szervezetet is, amelynek egy más vezetővel való újra alakítása hamarosan megtörténik.”

Mint arról korábban a Zoom.hu is beszámolt, pénteken a Jobbik kizárta Volner János volt frakcióvezetőt, aki az elnökség feloszlatását és rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése „fúziót” hozzon létre az LMP-vel. Miután ezért Volnernek mennie kellett, Fülöp Erik volt tiszavasvári polgármester és Apáti István Jobbik-alelnök szintén távozott a frakcióból.

Péntek óta Volner és az elnökségi posztot betöltő Sneider Tamás egymásnak üzenget nyilvános posztokban a Facebookon, (mely már egy olyan szintű mélysége a politikának, amelyet nem kívánunk közvetíteni, ha kíváncsi rá itt és itt elolvashatja), az viszont továbbra sem tisztázódott, visszaadja-e a három távozó a mandutámat, mint arra korábban tett esküjük kötelezné őket.