Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Volner Jánost kizárták a Jobbik-frakcióból, vele tart még két képviselő

Volner Jánost kizárták a Jobbik-frakcióból, vele tart még két képviselő

Péntek este döntött a Jobbik-frakció Volner Jánosról, aki egy pénteken nyilvánosságra került levél szerint keményen nekiment Sneider Tamás elnöknek és Gyöngyösi Márton frakcióvezetőnek is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzése miatt. Miután kiderült a levél tartalma nem állt meg és nyilatkozatokban is bírálta a párt új irányvonalát.

A maratoni frakcióülés után kiderült, kizárták a párt parlamenti képviselőcsoportjából Volner Jánost, aki egyébként a párt alelnöke. A kizárást 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg a hvg.hu szerint.

A döntés után két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból, vagyis még soványabb lett a képviselőcsoport padsora.

Jakab Péter, a párt szóvivő azt mondta, hogy az elnökség úgy döntött, hogy etikai eljárás indul a Volner ellen, egyúttal felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti.

Volner nyilatkozott az ülés után és azt mondta, parlamenti mandátumát megtartja.

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam Komoly belső harc robbant ki a Jobbik legfelsőbb szintjén, miután Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzése mellett döntött. Volner János volt frakcióvezető körlevélben ellenezte az összeborulást az LMP-vel.