Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam

Komoly belső harc robbant ki a Jobbik legfelsőbb szintjén, miután Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzése mellett döntött. Volner János volt frakcióvezető körlevélben ellenezte az összeborulást az LMP-vel. A Figyelőben nyilvánosságra hozott levelében keményen bírálta a párt vezetését, ennek főbb megállapításai:

  • „A Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általam is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a nemrég elfogadott kiáltványhoz sem.”
  • „A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel.”
  • „Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása.”

Az Index megkeresésére a Jobbik politikusa kiemelte, nem a néppártosodást ellenzi, ám meggyőződése, hogy a pártnak „nyitnia kell, mérsékelni a korábbi hangnemét”. Volner azt is elmondta, igyekszik megakadályozni a Jobbik balra tolódását. Szerinte amiatt szerzett a Fidesz kétharmadot, mert a Fidesz a Jobbik balra tolódásával lényegében konkurencia nélkül maradt a jobboldalon.

Volner azt is sérelmezi, hogy a különvéleménye miatt „folyamatosan nyírják a pártban”. Erre a nyilvánosságra hozott levélben is utalt:

a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam!”

Szerinte a Jobbik mostani vezetése „kiirtotta, elüldözte” Dúró Dórát is, aki a párt legnépszerűbb politikusa volt, és a pártból kirúgtak mindenkit, aki nem támogatja a Sneider-féle irányvonalat.

Volner a lapnak ugyanakkor azt mondta, neki esze ágában sincs távozni. A párt legtöbb szavazattal támogatott alelnökeként kezdeményezte az elnökség feloszlatását, és elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust: átvenné a párt vezetését, vagyis vállalja az elnökjelöltséget a tisztújító kongresszuson.