Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több száz embert tartóztattak le Washingtonban, köztük van Amy Schumer és Emily Ratajkowski is

Több száz embert tartóztattak le Washingtonban, köztük van Amy Schumer és Emily Ratajkowski is

Ezrek, többségükben nők vonultak a washingtoni Capitol Hill elé, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a szexuális erőszakkal megvádolt Brett Kavanaugh-al szemben. A tüntetők Trump főbíró-jelöltjének távozását követelték. A rendőrség körbevette a tüntetőket, akik tiltakozásból a Szenátus épülete elé ültek le.

Washington, 2018. október 4.
Amy Schumer amerikai komikus, színésznő (k, balról, zöldben) és Emily Ratajkowski amerikai modell, színésznő (k, fehérben), miután letartóztatták őket és társaikat a Brett Kavanaugh amerikai főbírójelölt kinevezése elleni tüntetésen a szenátus Hart irodaépületében, Washingtonban 2018. október 4-én. Kavanaugh-t három nő vádolja szexuális kényszerítéssel. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)

Összesen 302 embert tartóztattak le, köztük Amy Schumer komikust, és Emily Ratajkowski modellt.

Emily Ratajkowski on Twitter

Today I was arrested protesting the Supreme Court nomination of Brett Kavanaugh, a man who has been accused by multiple women of sexual assault. Men who hurt women can no longer be placed in positions of power.

Közben elkészült az FBI jelentése, a nagy kérdés az, hogy a szenátusban kétfős többségben lévő republikánusok közül a bizonytalan szenátorok miként szavaznak majd pénteken. Egy vezető republikánus politikus szerint a titkos jelentés semmilyen rosszhiszemű viselkedést nem tárt fel a 30 évvel ezelőtt történt állítólagos nemi erőszak kapcsán.

Washington, 2018. október 4.
Amy Schumer amerikai komikus, színésznő (b) és Emily Ratajkowski amerikai modell, színésznő (j), miután letartóztatták őket és társaikat a Brett Kavanaugh amerikai főbírójelölt kinevezése elleni tüntetésen a szenátus Hart irodaépületében, Washingtonban 2018. október 4-én. Kavanaugh-t három nő vádolja szexuális kényszerítéssel. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)

A felsőház igazságügyi bizottságának republikánus elnöke azt mondta, a nyomozók nem találtak olyan harmadik felet, aki megerősítette volna a vádakat. „A nyomozás nem talált bizonyítékot a nem megfelelő viselkedésre” – tette hozzá Chuck Grassley.

Demokrata szenátorok szerint viszont a jelentés nem teljes, az FBI nyomozása túlságosan korlátozott volt, fel sem vették a kapcsolatot néhány lehetséges kulcsfontosságú tanúval.

(BBC, Euronews)