Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

2 millió helyett 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot

2 millió helyett 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot

Nemcsak az öregségi nyugdíjasok, de valamennyi, nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap az idén nyugdíjprémiumot – mondta el Novák Katalin, az EMMI államtitkára az ATV Start című műsorában.

Az államtitkár szerint céljuk, hogy 3,5 százalék feletti a GDP-növekedés esetén a gazdaság javuló teljesítményéből részesülhessenek a nyugdíjasok is.

Novák hozzátette: bár a jogszabály szerint a nyugdíjprémium csak az öregségi nyugdíjasoknak, vagyis kevesebb mint kétmillió embernek jár, a kormány úgy döntött, hogy idén nem csak nekik fizetik ki, hanem mindenkinek, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül.

Ennek köszönhetően körülbelül 2,5 millió ember kap idén nyugdíjprémiumot.

Arra a kérdésre, hogy igazságosnak tartja-e, hogy azok a nyugdíjasok, akiknek 80 ezer forint alatti az ellátásuk, kevesebb prémiumot kapnak, Novák Katalin elmondta: ez egy 2009 óta hatályos jogszabály rendelkezése szerint van így, azoknak a nyugdíjasok, akik több jogcímen kapnak nyugdíjat, a nyugdíjprémiumok összeadódnak.

Az államtitkár elmondta azt is elmondta, a kormány eddig nem döntött arról, hogy a nyugdíjasok kapnak-e az idén még egy alkalommal Erzsébet-utalványt. Legutóbb tavaszi országgyűlési választás előtt osztottak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak.

(ATV)