Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Népszava: Orbán berendelte magához Káslert

Népszava: Orbán berendelte magához Káslert

A Kardiológiai Intézet szerint az elbocsátott szívsebész nem adott tájékoztatást a betegről. Ám ezzel szemben Székely László a Népszavának azt mondta, hogy egy levél és több tanú is igazolja ennek ellenkezőjét. A lap tudomása szerint a politikai üggyé duzzadt eset miatt

Orbán Viktor péntekre berendelte Kásler Miklóst, az Emmi miniszterét.

Sajtóhírek szerint a főorvos felmondási ideje alatt is elvégezhette volna a betervezett műtéteket, ám ezt az Emmi minisztere megtorpedózta. A kardiológia intézet főigazgatója szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem.

A szívbeteg a salgótarjáni kórházban halt meg, a Kardiológiai Intézet szerint az elbocsájtott szívsebész nem tájékoztatta őket a betegről. Székely László viszont a lapnak megerősítette, írásban referált három betegről, külön felhívta rájuk a figyelmet. A szeptember 25-i keltezésű levélen azért nem az ő, hanem egyik kollégája neve szerepelt, mert eltávolítása miatt akkor már nem férhetett hozzá betegei dokumentációjához. Székely szerint a levél átadásáról tanúi is vannak.