Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagyon nehéz helyzetben Michelisz

Nagyon nehéz helyzetben Michelisz

Borzalmasan kezdődött Michelisz Norbert számára az újabb kínai hétvége. A Hyundaiok ugyanis komoly súlybüntetést kaptak, a WTCR esedékes futamára, aminek az lett a következménye, hogy a koreai márkával versenyző csapatok csak szenvedtek. A nehézségek alól Michelisz sem tudta magát kivonni, így rendre csak a mezőny második felében tűnt fel.

Az első wuhani szabadedzést ráadásul többször is meg kellett szakítani. A másodikban kicsit folyamatosabban zajlottak az események, de sokkal több öröme nem lehetett oka a magyar szurkolóknak. Michelisz nagyon messze volt még a tizediktől is, nemhogy a mezőny elejéről.

A második szabadedzést végül az Audi pilótája Fred Vervisch nyerte. Feltűnő, hogy az első hétbe – ahogy az első gyakorláson is – öt Audi fért be. Végül Michelisz csupán a 17. helyen végzett, s lemaradása mintegy 6 tized a 10. helyen álló Bennanihoz képest is. A végére a Hyundaiok számára csupán az szépítette a képet, hogy az Yvan Müller Racing autói legalább a középmezőny elejére fel tudtak jönni. Úgy tűnik Michelisznek bravúrra, ha nem csodára lenne szüksége ahhoz, hogy érdemben csökkentse lemaradását az összetettben.