Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kizárhatják Volnert, szakadhat a Jobbik

Kizárhatják Volnert, szakadhat a Jobbik

Rendkívüli frakcióülést hívott össze a Jobbik képviselőcsoportja, miután Volner János egy belső körlevélben jelezte, leváltaná a Jobbik teljes vezetését. A párt alelnöke azzal vádolta meg Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton frakcióvezetőt, hogy mindenféle felhatalmazás nélkül tárgyalt az LMP vezetésével arról, hogy a két pártot „összegyúrják”.

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam

Volner besokallt: Bocsánat, de én nem kurvának álltam Komoly belső harc robbant ki a Jobbik legfelsőbb szintjén, miután Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzése mellett döntött. Volner János volt frakcióvezető körlevélben ellenezte az összeborulást az LMP-vel.

Volner a HVG-nek elmondta: a pártelnökségnek fel kell oszlatnia önmagát, mert olyan embereknek kell vezetniük a Jobbikot, akik nem megélhetési politikusok. Az alelnök rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezte, aminek megvalósítása a párt jelenlegi vezetői szerint szinte lehetetlen. A lap Mirkóczki Ádámot is megkereste, mint mondta: Volner János állításainak többség egyszerűen nem igaz.

Mirkóczkihoz hasonló állásponton van Szabó Gábor pártigazgató is, akinek véleményét Ander Balázs jobbikos parlamenti képviselő posztolta Facebook-oldalán.

„A levél valótlanságokat állít, ugyanis az elnökség kizárta már az MSZP-vel, Dk-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek, erről a múlt heti kongresszuson tájékoztatta is a küldötteket beszédeikben Sneider Tamás és Bana Tibor. A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve országosan, sőt jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni, pedig ezt szeretné néhány jobbikos szervezet. (…) Ezek szerint valakik nem nézték ezt jó szemmel, és minden eszközzel meg akarják akadályozni a Jobbik talpraállását és újbóli erősödését.” – írja Szabó.

Az eddig kiszivárgott információk szerint hasonló folyamat indulhat el Volner Jánossal szemben, mint korábban Dúró Dóra ellen indult. A lap információi szerint többen kezdeményezni fogják a párt etikai bizottságnál a fegyelmi eljárást megindítását az alelnökkel szemben.