Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jön Erdogan, lezárások lesznek Budapesten

Jön Erdogan, lezárások lesznek Budapesten

Recep Tayyip Erdogan hazánkba látogat, hogy ezzel viszonozza a magyar miniszterelnök gesztusát, amiért Orbán is elment júliusi beiktatására. Erdogan nem csak Orbánnal, Áder János államfővel is találkozik, illetve várhatóan ott lesz Gül Baba felújított türbéjének átadóünnepségén is

A Terrorelhárítási Központ közzétette intézkedési terveit, amiket a török elnök érkezése miatt léptetnek életbe. Eszerint több utca is zárva lesz a forgalom és a gyalogosok előtt. Az érintett területek egyike a Nádor, a Széchenyi és Arany János utcák, itt október 8-án 17 órától legkésőbb október 8-án 23 óráig nem lehet majd közlekedni.

Az intézkedések másik része a Lánchídra, a József Attila, a Dorottya, az Apáczai Csere János utcákra, továbbá a Széchenyi István és az Eötvös tér dél oldalára terjednek ki. Utóbbiakat október 8-án 6 órától legkésőbb október 9-én 22 óráig nem lehet megközelíteni.