Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt a levél, ami bizonyítja, hogy a kardiológiai intézet tudott a meghalt betegről

Itt a levél, ami bizonyítja, hogy a kardiológiai intézet tudott a meghalt betegről

Reggel mi is megírtuk, hogy Kardiológiai Intézet főigazgatója szerint nem is tudtak arról a betegről, akit az intézményből elbocsátott sebésznek kellett volna megoperálnia. Ezt Székely László a Népszavának cáfolta, szerinte írásban referált három betegről, és külön felhívta rájuk a figyelmet. A lap most megszerezte a dokumentumot is, ami Székely igazát támasztja alá.

A levélben Ender Gábor szívsebész hívja fel a figyelmet három betegre, akik érimplantátum beültetésre vártak, közülük kettőnek az eszköze is elkészült, a harmadiknál jelezte, hogy az implantátum elkészülte várható. Közöttük volt az a beteg is, akiről a kórház közleménye szerint a sebész nem tájékoztatta távozásakor az intézetet. A szeptember 25-én keltezett levél a következőképpen fogalmaz:

„Kérem a fenti betegek műtétjeinek a mindenkori műtéti programba betervezni illetve, ha szükségesnek látja a képalkotó diagnosztikai anyagokat újraértelmezve a műtéti indikációt értékelni szíveskedjék.”