Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

160 km/h-val menekült a rendőrök elől – 7 évet is kaphat a borsodi ámokfutó

160 km/h-val menekült a rendőrök elől – 7 évet is kaphat a borsodi ámokfutó

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben a Mezőkövesdi Járási Bíróságon.

A most benyújtott vádirat szerint a férfi 2018. július 13-án, a hajnali órákban az M3 Autópálya egyik pihenőhelyén kivonta magát a rendőri intézkedés alól, többszöri figyelmeztetésre sem állt meg, kivilágítatlanul, néhol 160 km/h sebességgel közlekedett az autópályán.

Hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt egy kereszteződésen, majd gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről. Ezt követően egy magánútra hajtott, ahol egy rendőr megállásra szólította fel – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádlott ezt figyelmen kívül hagyva, a járművét 20-30 km/h sebességgel a törzsőrmester irányába vezette, akinek a sérülés elkerülése érdekében el kellett ugrania. Végül a rendőrök azt követően tudták csak megállásra kényszeríteni a férfit, hogy autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott. A vádlott vezetői engedély nélkül vett részt a közúti közlekedésben, amelynek során számos közlekedési szabályt megszegett és a rendőrautókban jelentős kárt okozott.

A borsodi férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya a hivatalos személy elleni erőszak bűntettén túlmenően, közúti veszélyeztetés bűntettével és két rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétségével is megvádolta.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre – amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra -, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.