Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Milliomosként távoznak Orbán leköszönő miniszterei

Milliomosként távoznak Orbán leköszönő miniszterei

6.611.400 forintot vehetett fel megbízása május közepi megszűnésekor az előző Orbán-kormány három távozó minisztere – szúrta ki a kormany.hu-ra felkerült dokumentumokat a hvg.hu.

Ezek szerint hathavi illetményének megfelelő összeget kapott „munkaviszony megszűnésével kapcsolatos járandóság” címén, Lázár János, Simicskó istván és Balog Zoltán is.

Fazekas Sándor volt agrár-, illetve Seszták Miklós fejlesztési miniszter hiányzik a listából, de várhatóan nekik is jár a 6 millió forint. Kósa Lajos viszont rosszul járt, mert nem volt egy évig se hivatalban, így nem jár neki pénz, csak a szabadságát váltotta meg, amiért 456 ezret kapott.

A távozó államtitkároknak csak a fele, vagyis háromhavi illetmény jár a törvény szerint, így Csepreghy Nándornak a Miniszterelnökség volt parlamenti államtitkárának 2,99 millió forintot fizettek ki. A hvg szerint ennyi pénz járhatott például Mikola Istvánnak vagy Íjgyártó Istvánnak is, akik a külügyminisztériumot erősítették államtitkári pozícióban.