Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Édesanyja elmesélte, hogyan ragadták el öt éves kislányát a dagály hullámai

Édesanyja elmesélte, hogyan ragadták el öt éves kislányát a dagály hullámai

Az öt éves Rose Carter édesanyjával és nővérével a brit Durdle Door csodás szikláinál strandolt áprilisban, amikor a végzetes hullám lecsapott. A járókelők által értesített mentőcsónak perceken belül a helyszínre ért, de a megmentésére való kísérletek már hiábavalónak bizonyultak.

 

Tajtékos volt a tenger, de nem gondoltam túl veszélyesnek egészen addig amíg át nem csapott egy hullám Rose feje fölött, és ledöntötte a lábáról.

– mesélte Mrs. Carter, akit egy második hullám szintén fellökött, és mire felkelt már soha többé nem látta lányát. Egy nő azonnal tárcsázta a mentőalakulatot, akik perceken belül meg is érkeztek. Egy triatlonista szemtanú, Lucy Seviour is megpróbált segíteni a mentésben, de a hullámok állandóan visszasodorták a partra. A dagály által elragadott Rose után édesanyja is többször a vízbe vetette magát, azonban egyikőjüknek sem sikerült a közelébe jutnia.

(Metro; borítóképünkön a tragédia helyszíne, Durdle Door Forrás: Saffron Blaze, Wikimedia)