Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A mentelmi bizottság elé került Orbán magánrepülőzése

A mentelmi bizottság elé került Orbán magánrepülőzése

Az Index azt írja, Kocsis-Cake Olívió, a Párbeszéd képviselője arra kérte a Mentelmi Bizottságot, hogy foglaljon állást Orbán Viktor magánrepülős útjaival kapcsolatban. A portálhoz eljutott beadvány szerint a bizottságnak azt a kérdést kell eldöntenie, hogy

a miniszterelnök részére juttatott ingyenes repülőút ajándéknak minősül-e vagy sem.

Kocsis-Cake, aki egyébként a bizottság alelnöke is, arra kíváncsi, hogy Orbán Viktornak (vagy más képviselőknek) szerepeltetnie kell-e jövő évi vagyonnyilatkozatában “az olyan ajándékokat, amelyek valamely, a képviselői tiszteletdíjat meghaladó értékű szolgáltatás igénybevételére vonatkoznak (nem tárgyiak)”.

A politikus beadványában jelezte, hogy a vagyonnyilatkozatokról szóló törvény értelmében az országgyűlési képviselőknek nyilatkozniuk kell a képviselői megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokról is.

A Mentelmi Bizottság elnöke a KDNP-s Hargitai János, aki hétfőn a Képviselői Irodaház előtt nem akarta kommentálni az Indexnek a miniszterelnök repülőútjait, de azt mondta, ha hivatalosan találkozik az üggyel, azaz a bizottság elé kerül, akkor lesz róla véleménye.

Borítókép fotó: MTI/AP/Kerstin Joensson