Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt egy bővített mondat az MTA jelenlegi állapotáról

Itt egy bővített mondat az MTA jelenlegi állapotáról

„Főtitkárhelyettes Asszony megbízásából és hivatkozással a mai napon telefonon megbeszéltekre ezúton is tájékoztatlak, hogy Főtitkárhelyettes Asszony köszönettel megkapta az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományünnepi programtervének a részletes programleírását, melynek alapján A barátság című eseménynek az MTÜ keretében való megrendezését jóváhagyta az MTA Székház Kistermében (2018. november 27. 16-17.00 óra), a Számítógépes társadalomtudomány című tudományünnepi rendezvénynek a megtartását egy előadás kivételével: a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján (a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt), engedélyezte az MTA Székház Kistermében (2018. november 8. 9-14.00 óra). Főtitkárhelyettes Asszony nem engedélyezte A közösségi média jogi oldala című rendezvénynek az MTÜ keretében való megtartását annak politikai vonatkozásai miatt” – ezt a levelet, a betiltott előadásokról szóló értesítőt kapták a szervezők.

A Quibit.hu birtokába került levél alapján egyértelmű, hogy a

Magyar Tudomány Ünnepére tervezett előadásokat tiltott be a Magyar Tudományos Akadémia.

A „Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján”, valamint a „A közösségi média jogi oldala” című előadásokat a körbeküldött levél szerint „a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai”, továbbá a téma „politikai vonatkozásai miatt” nem lehet megtartani.

A Qubit szerint a betiltott előadásokat rangos, nemzetközi hírű, elismert hazai intézményekben dolgozó magyar kutatók jegyzik, illetve jegyezték volna.