Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gusztustalan patkányok randalíroznak két budapesti hídnál

Gusztustalan patkányok randalíroznak két budapesti hídnál

Szeptember második felében három különböző estén is megfigyelte az Index, ahogy sok, méretes patkány mászkál a Szabadság híd és az Erzsébet híd lábánál. Az állatok a lépcsők közötti résekből futkorásznak ki-be, a folyóparton felgyűlt hordalékfákon galoppíroznak, és jóízűen falatoznak az összegyűlt szemétből.

Habár negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, július közepe óta, a legutóbbi közbeszerzési eljárást a fővárosi patkánymentesítésre egy négy cégből álló konzorcium, az RNBH nyerte el. Így 2018. július közepétől, egészen 2022-ig ők látják el a patkánymentesítést Budapest területén.

<

Méretes patkányok szaladgálnak a budapesti hidak lábánál

Habár negyvenhét évig a Bábolna Bio végezte a fővárosban a patkányirtást, ahogy azt július közepén megírtuk, a legutóbbi közbeszerzési eljárást a fővárosi patkánymentesítésre egy négy cégből álló konzorcium, az RNBH nyerte el. Így 2018. július közepétől, egészen 2022-ig ők látják el a patkánymentesítést Budapest területén.

A konzorcium vezetője, Reisinger Mátyás az Indexnek azt mondta, július 19. óta háromezer bejelentést kaptak budapesti patkányokról ezeket egytől egyig kezelték.

A patkánymentesítéssel foglalkozó szakember szerint ez nem szokatlan látvány Reisinger szerint a nyár közepén adódott egy háromhetes átmeneti időszak, amikor a Bábolna már nem, az RNBH pedig még irtotta a patkányokat

“Amikor megkezdtük a szolgáltatást, 612 bejelentés várakozott a Fővárosi Önkormányzatnál, amelyeket az átmeneti időszakban senki nem kezelt. Ezekkel kezdtük a munkát, tizenkét autó és 24 munkatársunk járta a várost.

A háromhetes átmeneti szakasz miatt annyira feltorlódtak a bejelentések, hogy az elején nem is tudtuk betartani a 24-48 órás határidőt, amit ígérünk a patkány-bejelentést követő reakcióra.

Azóta ez megoldódott, behoztuk a hátrányt” – mondta Reisinger.

Borítókép: Fotó: Wikimedia Commons/Edal Anton Lefterov