Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Buta szingli-sztereotípiák helyett pozitív üzenetekkel szórakoztat a Viasat3 új sorozata

Buta szingli-sztereotípiák helyett pozitív üzenetekkel szórakoztat a Viasat3 új sorozata

Elindult a 200 első randi, ami közel sem egy béna Bridget Jones koppintás.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Viasat3 visszament 2001-be és leporolt egy olyan romkom szubzsánert, ahol a főszereplő harmincas nő erősen komplexusos, egyedül él, nincs pasija, szülei lesajnálóak, munkájában nem kiemelkedő, általában annyit bénázik, mint egy óvodáscsoport a Lego Technikkel és Bridget Jones-nak hívják.

A problémák persze hasonlóak a 200 első randiban is, és bár egy argentin sorozat alapján készült, megvan benne a magyaros íz, a szereplők üdítőek és még pozitív üzenetet is hordoz.

A főszereplő, Luca egy olyan nőt alakít, aki egy rádióban dolgozik szerkesztőként, ám egyszer csak elveszik tőle a rovatát, új főnököt kap, ráadásul a sikeres/szép/fiatal/mutogatni való húga is férjhez megy, controlfreak anyjuk pedig mindent megtesz, hogy ennek kapcsán az orra alá dörgölje Luca sikertelenségét. Fogadást kötnek, hogy a húga 9 hónap múlva esedékes esküvőjére nemcsak lefogy, de lecseréli szegényes ruhatárát, sikeres lesz és be is pasizik.

Fotó: Viasat3

Innen indul az első epizód, s bár hihetnénk, a Betty, a csúnya lány adaptálásának jogait vette meg a Viasat, közel sem erről van szó, annál jóval több potenciál van a 200 első randiban, mint a telenovellában, és valószínűleg nem egyik pillanatról a másikra lesz álomnő Lucából csak azért, mert lerakja a vastagkeretes szemüveget és levágja a frufruját. Sőt, mivel a pilot üzenete inkább az elfogadás volt, az önmagunkért kiállás és tenni akarás hangsúlyozása, kicsit csalódott lennék, ha mégis ez történne.

A cím is félrevisz, hiszen a félresikerült randik megmutatásának legviccesebb és legelcsépeltebb módja az, ha nagyon creepy arcok gyorsmontázsban követik egymást és egyszer csak elérünk oda, hogy főhősnőnk megtalálja a nagy Őt – emiatt kétlem, hogy a 60 részes sorozat valóban arról szólna, hogy egyórás epizódról epizódra azt követnénk, Luca milyen újabb elcseszett randin vesz részt.

Az egyetlen kivetnivaló a széria ritmusa, feszesebb vágással lehetne pörgősebb is, ugyanis egy-egy jelenetet pont annyival nézünk tovább, ami még kényelmes, pláne azoknak, akik amerikai sorozatokon szocializálódtak.

Fotó: Viasat3

Ennek ellenére örömteli, hogy egy újabb csatorna szállt be a sorozatgyártásba, és idén ősszel igazi dömping alakult ki: az RTL-en A mi kis falunk, a TV2-n a Korhatáros szerelem, illetve a holland licenc alapján gyártott Bogaras szülők érkezik, és hát a HBO Aranyéletéről se feledkezzünk meg.

Utóbbi kábelszolgáltató említése azért fontos, mert a Terápiához hasonlatosan a 200 első randiban is épített díszlet van, és csak az igazán vájt szeműeknek tűnhet fel, hogy nem valódi lakásokban, munkahelyeken járunk.

Vagyis eljutottunk oda, hogy egy sorozatra már külsőségeiben is komoly összegeket fordít mindegyik csatorna.

A 200 első randi október 1-jén indult a Viasat3-n, az új epizódok pedig minden hétköznap este 21 órától érkeznek, előtte az előző napi részt ismétlik. Kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes ebben a műsorsávban, hiszen ugyanekkor a két nagy kertévén az Éjjel-Nappal Budapesttel és A Piramissal kell konkurálnia, de minden sutasága ellenére jobb esti kikapcsolódás, mint a kicsit lehasználódott dokureality vagy Stohl Buci szomorú kiskutya-szemei.