Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is kilépett az LMP-ből

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is kilépett az LMP-ből

Szél Bernadett kilépett az LMP-ből, a pártból és a frakcióból is távozik – az Index értesülését pedig a politikus nem cáfolta a Zoom.hu kérdésére. A párt volt társelnöke és frakcióvezetőke, a 2018-as kampányban pedig mininszterelnök-jelöltje ezt hétfőn jelentette be a társainak.

Szél Bernadett a Facebookon közzétett posztjában magyarázta meg a döntését. Azt írta, nehéz döntést hozott meg, a jövőben független képviselőként dolgzik majd – főként a NER ellen. “Most azonban váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól” – utalt vissza az LMP-re.

Az Index értesülésének megfelelően Szél nem egyedül távozik, ugyanis Szabó Szabolcs is követi, és kilép a frakcióból. Kerestük az Együtt volt politikusát, hogy erről kérdezzük, de Facebook-közleményét ajánlotta figyelmünkbe. Ebben azt írta:

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs