Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Példátlan kártérítést kaphatnak a zaklatással hírbe hozott vízilabdázók

Példátlan kártérítést kaphatnak a zaklatással hírbe hozott vízilabdázók

A magyar joggyakorlatban példátlan kártérítést kaphatnak a 13 éves kislány zaklatásával hírbe hozott sportolók. Az egyik megvádolt vízilabdázó, Kósz Zoltán ügyvédje, Hegedűs László az ATV Start című műsorában elmondta, 50 millió forint körüli kártérítésen gondolkodnak.

A két vízilabdázót nevét először a kuruc.infó dobta be, onnan vett át a TV2 majd több portál is.

“Ott tart az ügy, hogy nincs ügy. Sem Kószt, Petőváry-t a mai napig nem hallgatták meg sem tanúként, sem gyanúsítottként, „légvárakkal hadakozunk”. Ha a sajtóban nem jelenik meg az, hogy egy felnőtt filmhez hasonló dolgok történtek, akkor erről az ügyről nem is tudunk. Lejárató, alpári hadjárat indult, védekezni kell. Aki felelős, azt fogjuk perelni. Az adatvédelmi biztos nyilatkozata szerint a valótlan tartalmú nyilatkozat esetén olyan bírság kellene kiszabni az amerikai gyakorlathoz hasonlóan, ami akár az adott médium jövője is kétségessé váljon”

– magyarázta Hegedűs.

Ha bebizonyosodik, hogy valótlanul vádolták meg a vízilabdázókat, akkor Hegedűsék viszontperelnek. Az ügyvéd elmondta, 50 millió forint körüli összegben gondolkodnak, de pontosítani kell, melyik médium hozta le először a neveket.

Ez az összeg egyébként az ügyvéd szerint a legmagasabb magyar kártérítés lehet.