Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

70 ezer eurót fizettek a szlovák újságíró meggyilkolásáért

70 ezer eurót fizettek a szlovák újságíró meggyilkolásáért

Négy ember – M. Miroslav, A. Zoltán, Szabó Tamás és A. Zsuzsova – ellen emelt vádat a rendőrség a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak meggyilkolása ügyében – írja az Új Szó. Jaromír Čižnár főügyész szerint a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok nagyon erősek, de csak akkor lesz nyugodt, ha mind a négy vádlott jogerősen el lesz ítélve. A főügyész megköszönte a külföldi segítségnyújtást a nyomozásban.

Zsuzsová lakásán pénteken tartottak házkutatást, mivel úgy tudni, ő volt a megbízó, aki 70 ezer eurót fizetett a gyilkosnak, hogy megölje Kuciakot. ( A gyilkosnak 50.000 eurót készpénzben fizettek ki, és megígérték neki egy 20.000 eurós adósság elengedését.) A rendőrség szerint a vádemelés alapját azok a bizonyítékok képezik, melyeket a rendőrség a hét hónapos nyomozása alatt kerültek elő.

A nyomozás alapján a megrendelés csak egy személyre vonatkozott, így valószínűnek tartják, hogy Kuciak menyasszonyát, Martina Kušnírovát eredetileg nem akarták megölni. A gyilkos fegyvert egyelőre nem találták meg. A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak.

Borítókép forrása: MTI/TASR/Jakub Kotian