Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

300 ezer forint közpénzért bérelnek lakást képviselőknek, akik csupán 30 kilométerre laknak Budapesttől

300 ezer forint közpénzért bérelnek lakást képviselőknek, akik csupán 30 kilométerre laknak Budapesttől

Nemcsak a képviselők fizetését emelte meg 750 ezer forintról majdnem 1 millió forintra a parlament, a budapesti albérletre elkölthető keret is magasabb lett: Van, akinek több, mint havi 300 ezer forintért bérelnek ingatlant – írja az atlatszo.hu.

Eddig a lakásbérlésre elkölthető maximális összeg 186 ezer forint volt, ez a parlament.hu adatai szerint azonban ez jelentősen megemelkedett. A csúcstartó jelenleg az MSZP-s Harangozó Tamás, és a fideszes Böröcz László: nekik 311 ezer forintért bérel lakást Budapesten az Országgyűlés Hivatala.

Böröcz Lászlónak nincs saját fővárosi ingatlana, Harangozó Tamásnak viszont a vagyonnyilatkozata alapján van egy 44 négyzetméteres lakása Veresegyházon, amely mintegy 30 km-re van Budapesttől. Az Átlátszó kérdésére, hogy miért van szüksége a fővárosi albérletre is, azt választolta, hogy „amennyiben képviselői munkája és ahhoz kötődő feladatai miatt késő esti, vagy kora reggeli, programja van, a fővárosi albérletet veszi igénybe”. Az MSZP-s képviselőt a fideszes Tessely Zoltán követi a listán. Neki havi 298 ezer forintért bérelnek lakást, pedig a vagyonnyilatkozata szerint Csabdiban van egy háza, ami 40 km-re van Budapesttől. Ezt azzal indokolta, hogyaz évi 50 ezer kilométer autóhasználatot és annak vezetési terheit hivatott csökkenteni, valamint képviselői, bizottsági alelnöki és miniszterelnöki biztosi feladatai ellátását segíti”.

Borítókép forrása: MTI / Bruzák Noémi