Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hídséta miatt este lezárják a Lánchidat

Hídséta miatt este lezárják a Lánchidat

Ma rendezi meg a hagyományos lánchídi sétát “Minden nő számít!” jelmondattal az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. Az egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta:

évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás.

A séta előtt szabadtéri programokkal, egészségügyi vizsgálatokkal és felvilágosító beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.

A hídséta naplementekor, 18.30-kor kezdődik. Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is. A hidat este fél hat és fél nyolc között zárják le.

A lánchídi séta iránt érdeklődők további részleteket az egyesület weboldalán találhatnak. Magyarországon az Egészség Hídja Összefogás Egyesület 2002 óta minden évben megrendezi a hídsétát, hogy felhívja a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrés fontosságára.

Borítókép fotó: Ivándi-Szabó Balázs