Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Burány Sándor szerint a szopófantom a példa, hogy a magyar drogstratégia megbukott

Burány Sándor szerint a szopófantom a példa, hogy a magyar drogstratégia megbukott

Bő egy hónapja téma a közbeszédben a szopófantom, amivel kapcsolatban még mindig nem derült ki, hogy pontosan mi áll a történet hátterében. Burány Sándor politikus viszont vasárnapi sajtótájékoztatóján előadta saját verzióját, szerinte ugyanis az a hazai drogstratégia miatt beszélünk ma egyálalán erről.

Burány szerint a droghelyzet és a közbiztonság ma rossz Magyarországon, különösen Kőbányán. Szerinte sem az állam, sem a rendőrség és sem az önkormányzat nem talált ezekre megoldást.

“Ez a helyzet egészen egyszerűen tragikus”, szögezte le Burány, aki szerint ma Magyarországon a droghelyzettel szemben tehetetlenek a hatóságok.

Szerinte a kormány drogstratégiája megbukott, hiszen egyre többféle kábítószert árulnak a dílerek. Ráadásul a Hős utcában – amit a politikus no-go zónának nevezett – ahhoz képest vannak áldatlan állapotok, hogy a környék tele van rendőrökkel.

Burány álláspontja szerint a drogprobléma mögött az áll, hogy a társadalom kettészakadt gazdagokra és nincstelenekre, utóbbiak pedig kilátástalan helyzetükben a drogokhoz nyúlnak.

Burány szerint komplex stratégiával kellene megoldani a gondot, kizárólag kriminalizálással nem lehet megoldani a problémát, erre a legjobb példa a szopófantom példája – kanyarodott vissza a sajtótájékoztató végén a kiindulási ponthoz.

Borítókép MTI Fotó: Balogh Zoltán