Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le a bolgár-török határon

Több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le a bolgár-török határon

Rekordmennyiségű, több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le a bolgár-török határon két, Ausztriába tartó iráni kamion rakterében – tudatták a bolgár vámhatóságok szombaton. Az első tehergépkocsit csütörtökön tartóztatták fel a Kapitan-Andreevo határátkelőnél. A gipszkarton rakomány között 347 kilogramm heroinra bukkantak a vámosok.

Tizennégy órával később, pénteken egy másik iráni kamionban 365 kilogramm heroint találtak – tette hozzá Georgi Georgiev, a bolgár vámhatóság illetékese. A nagy tisztaságú kábítószer feketepiaci értékét 23 millió euróra (csaknem 7,5 milliárd forintra) becsülik – mondta el. A két autó sofőrje rokoni kapcsolatban áll egymással. Mindkettőjüket letartóztatták, büntetésük akár 15-20 év börtön is lehet – árulta el egy helyi ügyész.

Az árut bécsi székhelyű cégeknek szállították.

A bolgár hatóságok előző évben mintegy 700 kilogramm heroint foglaltak le iráni kamionokon, amelyek megpróbáltak átjutni a Közel-Keletet Közép- és Nyugat-Európával összekötő szárazföldi útvonal megkerülhetetlen pontjának számító Kapitan-Andreevo határátkelőn.