Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szokatlan dolgot kért a hívőktől a pápa

Szokatlan dolgot kért a hívőktől a pápa

A rózsafüzér napi elimádkozására hívta fel a világ több mint egymilliárd katolikus hívőjét az egyházért Ferenc pápa.

A Vatikán közlése szerint októberben, amely a katolikus egyházban május mellett a Szűzanya hónapja, a híveknek időt kell szakítaniuk a napi rózsafüzér-imádságra az ördög cselvetései ellen. Imádkozniuk kell a Szűzanyához és Szent Mihály arkangyalhoz, mert a gonosz lélek szüntelenül azon fáradozik, hogy az embereket egymás és Isten ellen fordítsa. A híveknek azt is kérniük kell, hogy jobban tudatára ébredjenek tévedéseiknek, hibáiknak és visszaéléseiknek, amelyeket a múltban elkövettek, vagy a jelenben követnek el.

A szokatlan pápai felhívás nem sokkal előzi meg az október 3. és 28. között rendezendő XV. püspöki szinódust, amelyre az egész világról érkeznek résztvevők.

A hírügynökségek emlékeztetnek, hogy a katolikus egyházat az utóbbi időben több súlyos botrány rázta meg, amelyek szexuális visszaélésekről szólnak az egyházon belül, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Chilében és Hollandiában. Megfigyelők várakozásai szerint a szinóduson, melynek témája a hit, a fiatalok és a hivatástisztázás, ezek a visszaélések, illetve az eltussolásukra tett kísérletek is terítékre kerülnek.