Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Segítsék, ne büntessék az utcán élőket! – Tüntettek a lakhatásért Budapesten

Segítsék, ne büntessék az utcán élőket! – Tüntettek a lakhatásért Budapesten

„Lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet” – üzenték a 8. Lakásmenet szervezői, akik tüntetéssel hívták fel a figyelmet a lakhatási válságra. A menet szombaton délután három órakor indult a Zeneakadémiától, és a Király utca – Nagymező utca – Andrássy út – József Attila utca – Nádor utca útvonalon keresztül a Szabadság térnél ért véget.

Fotó: Csóti Rebeka ( A képre kattintva galéria nyílik)

A Facebookon meghirdetett esemény szervezői azt írták: „Évente több ezer kilakoltatás történik, idős, beteg emberek és gyermekes családok kerülnek az utcára. A kilakoltatások során a gyerekeket elválasztják szüleiktől, akik így állami gondozásba kerülnek, ahonnan felnőttként kikerülve sokan hajléktalanná válnak. (…) Folytatjuk a gyermekes családok kilakoltatása elleni küzdelmet: ősszel újra beadjuk azt a törvénymódosító javaslatot, ami megakadályozná, hogy gyermekes családokat elhelyezés nélkül az utcára lehessen tenni!”

A szervezők szerint van megoldás a lakhatási válságra, és mindenki tud tenni érte.

A Zoom.hu-n élőben követhette a menetet: