Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Michelisz jól kezdett Kínában

Michelisz jól kezdett Kínában

Jól kezdődött Michelisz Norbert számára a WTCR világkupa kínai futama. A szabadedzéseken az egyik legnagyobb rivális, Thed Björk megállíthatatlan volt, s az összes gyakorlást megnyerte, ám a magyar pilóta rendre ott volt a nyomában. Ez az szombat – magyar idő szerint – hajnali időmérőre sem változott sokat. Az első ningbói időmérőt a svéd versenyző nyerte, míg Michelisz a haramadik helyre futott be. A két hyundaios közé Frederic Vervisch fért be Audival.

A magyar szurkolók számára legalább ennyire fontos, hogy a bajnokságban vezető Gabriele Tarquini a negyedik helyre volt jó, de öt rajthelyes büntetést hozott magával az előző futamról, így a kilencedik helyről indulhat. A bajnoki címre aspiráló két francia, Yann Ehrlacher és Yvan Müller viszont elrontotta az időmérőt és csak a 12.-13. helyről rajtolhat. E mellett az magyar szempontból az is kiemelkedő, hogy Szabó Zsolt a zengős Cuprával a 7. helyet szerezte meg. A futam magyar idő szerint 9:30-kor indul.